5 Şubat 2017 Pazar

Biscotti(Selanik Gevreği)


Yapılışı

MALZEMELER

4 yumurta
1 su bardağı ve  1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı sirke
1 portakal kabuğu rendesi ve suyu 
1 su bardağı sıvıyağ
1 vanilya
1 kabartma tozu
3 su bardağı un(un ölçüsünü hamur kıvamına göre arttırabiliriz,normal kekten daha koyu kıvamlı olnası gerekiyor.
1 çay bardağı badem veya fındık( iri parçalanmış)
6-7 adet minik doğranmış incir
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı minik doğranmış kuru kayısı
1 çay bardağı sarı kuru üzüm 
1 çay bardağı portakal şekerlemesi
Yapılışı:

Yumurtalar ,şeker ve  portakal kabuğu da eklenip iyice çırpılır.Üzerine portakal suyu,sıvıyağ,un ,vanilya,kabartma tozu da eklenir,biraz kıvamlı bir hamur elde edilir.yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama  yayılır.180 derecede 25-30 dk kızarana dek tutulur.Fırından çıkarılıp dikdörtgen şekilde dilimlenir.Fırının ızgara kısmına konup fanı açılarak 160 derecede 10 dk daha tutulur,kuruması sağlanır.Kendi halinde soğumaya bırakılıp çaya veya süte batırılarak afiyetle yenir.Çok lezzetli bir atıştırmalık ,ağzı kapalı bir kapta da uzun süre dayanıyor.Tavsiye ederim bizde çok beğeniliyor özellikle küçük çocukların da çok seveceğinden eminim..Denemek isteyenlere kolay gelsin..😊😊..
Kıtır sevmeyenler normal kek olarak da tüketebilir ,öyle de çok güzel.Tamamen sizin zevkinize bağlı..









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder