1 Aralık 2016 Perşembe

Kabak Tatlısı



Malzemeler:
-1 adet orta boy kabak(Yaklaşık bir kg ayıklanmışa  denk geliyor)
1-1,5 su bardağı kadar toz şeker(kendi damak tadınıza göre ayarlayın) 
-kırılmış fındık veya ceviz,ikisi de olur hangisini seviyorsanız onu ekleyebilirsiniz.
Yapılışı:

Kabaklar soyulup büyükçe dilimlenir çünkü pişince bayağı küçülüyor,üzerine toz şeker eklenip bir gece buzdolabında ağzı kapalı olarak bekletilir,böylece kendi suyunu salar pişerken çok kuru kalmaz.Ertesi gün tencereye mümkünse tek sıra olarak dizilir,içine 5-6 adet karanfil konur,bir çay bardağı kadar da su eklenir,önce yüksek sonra kısık ateşte yumuşayana dek ve ağzı kapalı olarak pişirilir..Yaklaşık 20-25 dk da pişiyor,servis kabına alınıp üzerine kırılmış fındık veya cevizle servis edilir.Çok kolay ve lezzetli aynı zamanda da hafif bir tatlı oluyor.İstenirse pişerken içine 3-4 çorba kaşığı pekmez de eklenirse daha da extra bir lezzet elde ediliyor bana göre,bu şekilde de tavsiye ederim..Afiyet olsun şimdiden yapacak olanlara 😊😊.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder