Malzemeler.
Yalancı tandır böreği
10 adet milföy hamuru
2 adet yufka
2 kaşık tereyağı ve 2 kaşık tahin
400 g kıyma
1 küçük kuru soğan
Bir tutam maydanoz,pulbiber,karabiber,tuz.
3 adet yumurta,1 şişe maden suyu
Yapılışı:
Fırın tepsisinin dibine 5 adet milföy hamuru biraz inceltilip serilir,boşluk kalmayacak şekilde .Üzerine 1 yufka serilir,tereyağı ve tahin karışımı eklenir,üzerine kavrulmuş kıyma serpilir,bir kat daha yufka serilip yine yağlı karışım dökülür.Üzerine kalan kıyma eklenir.Geri kalan 5 milföy de inceltilerek serilir.En son 3 adet yumurta çırpılıp üstüne bir maden suyuyla karıştırılıp dökülür,çekmesi beklenip susam ve çörekotu eklenerek 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir..Afiyetle yenir..😊😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder