10 Ekim 2016 Pazartesi

KOLAY TANDIR BÖREĞİ





Merhabalar herkese,çoktandır yeni bir tarif ekleyemedim biraz yoğunluk biraz da tembellik belki.:)).Bugün şeytanın bacağını kırıp çok güzel bir börek tarifi vermek istiyorum sizlere.Tandır böreği Kayseri'ye özgü bir börek ve orijinalinin yapılışı biraz uzun ve zahmetli..Ona alternatif olarak bu tarifi buldum uyguladım ve gerçekten aslını hiç aratmadığını hatta daha çıtır ve güzel olduğunu gördüm,denemenizi tavsiye ederim inanın pişman olmayacaksınız..Şimdi geçelim böreğimizin yapılışına:





Malzemeler.

Yalancı tandır böreği 

10 adet milföy hamuru
2 adet yufka
2 kaşık tereyağı ve 2 kaşık tahin
400 g kıyma
1 küçük kuru soğan
Bir tutam maydanoz,pulbiber,karabiber,tuz.
3 adet yumurta,1 şişe maden suyu

Yapılışı:
Fırın tepsisinin dibine 5 adet milföy hamuru biraz inceltilip serilir,boşluk kalmayacak şekilde .Üzerine 1 yufka serilir,tereyağı ve tahin karışımı eklenir,üzerine kavrulmuş kıyma serpilir,bir kat daha yufka serilip yine yağlı karışım dökülür.Üzerine kalan kıyma eklenir.Geri kalan 5 milföy de inceltilerek serilir.En son 3 adet yumurta çırpılıp üstüne bir maden suyuyla karıştırılıp dökülür,çekmesi beklenip susam  ve çörekotu eklenerek  180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir..Afiyetle yenir..😊😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder