Malzemeler:
-Bir paket Baklavalık hamur
-Bir Çay bardağı sıvı yağ
-Bir su bardağı süt
-2 adet yumurta
İç malzeme için:
400g kıyma
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz,kara biber,pul biber ,kıyma kavrularak iç malzeme hazırlanır,soğutulur.
Yapılışı:
Baklavalık hamurlar yağlı kağıt üzerine serilir üzerine çırpılmış sıvı yağ süt ve yumurta karışımından bir fırça yardımıyla sürülür,üç kat üstüste olacak şekilde .En son yufkanın bir ucuna boydan boya kıymalı iç harçtan konup rulo yapılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir,tepsi doluncaya kadar bu işlem tekrarlanır.Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür.İsteğe göre çörek otu ,susam serpilir.180 derece fırında 20-25 dk pişirilir.Çok çabuk piştiği için kontrol etmekte fayda var.Soğuyunca 4 eşit parçaya bölünerek servis edilir.Çıtır çıtır ve çok lezzetli bir börek oluyor.Değişik ve güzel bir börek yapmak isteyen takipçilerime özellikle tavsiye ederim..
Afiyet olsun😊😊...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder