Kayseri'mize özgü yöresel bir tatlı Nevzine...Tahin ve pekmezin uyumundan doğan müthiş bir lezzet.Geleneksele ilaveten ben içine bir portakal kabuğu rendesi ve suyu ilave ettim.Gerçekten fark yaratıyor,böyle yapmanızı tavsiye ederim şimdi gelelim tarife..
Malzemeler :
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı sirke( elma,üzüm farketmez).
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
125 g oda sıcaklığında tereyağı
3,5-4 su bardağı un
1,5 su bardağı iri kırılmış ceviz
Şerbeti;
2,5 su bardağı
2 su bardağı toz şeker
Yarın su bardağı pekmez(dut veya üzüm)
Önce sıvı malzemeler karıştırılır,portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi,sonra sirke,tereyağı ,kabartma tozu ,vanilya ve unu eklenir.Yoğurulur .En son cevizi ilave edilir.Dikdörtgen bir borcama elle yayılır ,altını yağlamak gerekmiyor çünkü hamuru yapışmıyor tabana.190 derece fırında yaklaşık 40-45 dk pişirilir.İlk sıcaklığı çıkınca ılık olan pekmezli şerbetimiz dökülür,üç -dört saat dinlendirilip istenirse ceviz ile süslenerek servis yapılır.Aklınızda olsun taze iken çok daha lezzetli ve kıyır oluyor,ne kadar çok beklerse o kadar çok şerbet çeker ve yumuşar,yumuşak sevenler için bir püf noktası olsun bu da.🤗🤗 Afiyet olsun...
Çayın yanında harika bir lezzet ama bol kalorili olduğunu da belirteyim..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder