9 Temmuz 2017 Pazar

Magnolya


Geçenlerde  yayımlayacağıma söz verdiğim tarifim ,aslında bu bir çeşit muhallebi Magnolya adının nerden geldiği ni bilemiyorum ,çok hafif bir kreması var.Bisküvi olarak da ben oreo kullandım ailecek biz çok  sevdiğimiz için..siz istediğiniz bir bisküvi çeşidi kullanabilirsiniz.Şimdi tarife geçiyorum;
 

Malzemeler:

1 lt süt
3 adet yumurta sarısı
160 g esmer şeker
1 adet vanilya veya bir çay kaşığı vanilya özütü 
3 çorba kaşığı mısır nişastası 
2 adet süt kreması( 400 g)
2 yemek kaşığı tereyağı 
30-35 adet oreo bisküvisi (içi kremalı kakaolu bir bisküvi çeşidi)


Oreolarımız 😀

Yapılışı:

Süt,şeker,yumurta sarıları ve nişasta bir kaba alınıp çırpılır.Muhallebi kıvamına gelinceye dek orta ateşte pişirilir.Ayrı bir  kapta çırpılan krema ve tereyağı da bu karışıma eklenip soğumaya bırakılır.

Ufak ufak kırılmış oreolar servis yapacağımız kuplara pay edilir ,üzerine bir   kepçe muhallebi dökülür bu işlem bir iki kez tekrarlanır,bir parmak eksik bırakalım ki yerken kaşık payı kalsın.Üzeri istendiği  gibi  süslenir,buzdolabında soğutulup servis  yapılır.İstenirse çilek dilimleri  de eklenebilir.Afiyet olsun..👌👌😋😋şimdi gelsin sunum fotoğrafımız:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder