Malzemeler:
-8 adet güllaç yaprağı
-1,5 lt süt
-1,5 su bardağı tozşeker
Yarım çay kaşığı vanilya özütü
Yarım çay bardağı gülsuyu(arzuya göre)
200 g fıstık,süslemek için nar taneleri
Süt ve şeker derin bir tencereye konup ısıtılarak şekerin erimesi sağlanır.Gülsuyu ve vanilya özütü (çay kaşığı ucu ile) eklenir.Bir yaprak güllaç alınıp bu karışımla ıslatılır,ikiye katlanır arasına fıstık serpilir,rulo yapılıp gül böreği şeklinde sarılır.Servis yapacağımız kaba dizilir,ben 30 cm çaplı yuvarlak borcam kullandım.Üzerleri nar taneleri ve fıstık ile süslenir,buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirilerek servis yapılır,afiyet olsun...Yakında muhallebili güllaç tarifi de vericem aklınızda olsun.🤗🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder