2 Haziran 2017 Cuma

Fırında Kaşarlı Patates


Malzemeler:
-5-6 adet orta boy patates 
-1,5-2 su bardağı kadar süt
-1 paket süt kreması (200 g)
-1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
-tuz,karabiber,pul biber

 Yapılışı:

Patatesler soyulup küp küp doğranır,dikdörtgen borcama yayılır,üzerine aşacak kadar süt eklenir(süt bol olunca lezzeti katlanıyor,pişerken hafif sütlü bıraktım ben).Krema ,tuz,karabiber ve pulbiberi eklenip karıştırılır.180 derece fırında önce 45 dk kadar pişirilir,sonra rendelenmiş kaşar ilave edilip ısısı 200 dereceye getirilir ,20-25 dk daha,kaşarlar iyice kızarıncaya kadar pişirilir.Biraz soğutulup dilimlenerek servis yapılır.Yapımı çok kolay,bir o kadar da lezzetli bir tarif oluyor.Biz bu ramazanda sık sık yapıp yedik ve çok da tok tutan bir yiyecek oluyor emin olun...Yapacaklara şimdiden afiyet olsun...

  




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder