Havaların yavaş yavaş ısınmaya başladığı bugünlerde nefis ev yapımı güzel bir dondurmaya hiç kimse hayır demez sanırım...Gerçek salep ve vanilya özü kullandım çok güzel oldu.Sizler de deneyin memnun kalacağınızdan eminim.Hem de ramazan ayında hafif bir tatlı olması dolayısıyla da güzel bir seçenek olduğunu düşünüyorum ..Şimdi gelelim tarifimize,önce malzemeler:
- 1 kg tercihen keçi sütü yoksa inek sütü (yağlı olsun mümkünse)
-1 tatlı kaşığı salep tozu
1 su bardağı toz şeker
-Yarım çay kaşığı vanilya özütü,yoksa 1 paket vanilya (5 gr)
1 paket süt kreması ( 200 g)
Yapılışı:
Salep,vanilya ve 1 çorba kaşığı toz şeker karışımına 1 su bardağı süt eklenip iyice karıştırılır.Diğer yandan kalan süt ,krema ve toz şeker tencereye konur kaynatılır,kaynayan süte salepli karışım eklenip 35-40 dk boyunca karıştırmaya devam edilerek pişirilir.Kıvam koyulaşır.Yalnız topaklanma olmaması için salep karışımına bir iki kepçe kaynayan sütten azar azar ilave edilerek kıvamı açılır.Soğuyana kadar ara ara karıştırılır,savurarak karıştırılırsa daha iyi olur.Soğuyunca uygun kaplara kapağı sıkıca kapatılarak konup buzluğa kaldırılır,en az dört saat en fazla da bir gece bekletilir.4 saatin sonunda mikserle çırpılır veya tahta kaşıkla karıştırılabilir..Servisi ister kupta ister külahta yapabilirsiniz.Tamamen sizin zevkinize ve damak tadınıza bağlı..Üzerini çikolata,fındık ,fıstık ile süsleyebilirsiniz..Şimdiden afiyet olsun..🤗😋😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder