Antakya Tepsi Kebabının yapılışı
Malzemeleri:
Yarım kg iki kez çekilmiş kıyma
Bir bağ maydanoz
2 adet kırmızı biber
3-4 adet yeşil biber
1 adet kurusoğan
1tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
4-5 diş sarmısak
1-2 tatlı kaşığı tuz
Üzerine:
2-3 sivri biber
2-3 kırmızı biber
Sos için:
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
Maydanoz,biberler,soğan,sarmısak robotta çekilir,kıymaya eklenir,uzun süre yoğrulur(pişerken çatlamasın diye).25-30 cm çaplı borcama yayılır,üzerine salçalar su ile inceltilerek dökülür,yağ eklenir,domates ve biberler ince doğranıp üzerine döşenir.200 derece fırında altlı üstlü olarak en az 30 dk pişirilir,dilimlenip sıcakken yanında pilav ya da patates püresi ile servis yapılır,çok lezzetli bir tarif mutlaka denemenizi öneririm.👍😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder