1 kg kıyma
1.5-2 su bardağı pirinç pilavı(şehriyeli de olabilir .)İsterseniz bir çay bardağı haşlanmış pirinç de koyabilirsiniz,ama pilavdan daha lezzetli oluyor bana göre..
Yarım bağ maydanoz
2-3 adet kuru soğan rendesi
Tuz,karabiber,kekik,kimyon,kuru veya yaş reyhan(bunların her biri yaklaşık ikişer tatlı kaşığı eklenirse çok güzel olur.)
200 g galeta unu
3-4 yumurta(ikisi köftenin içine,ikisi de dış yüzeyine)
YAPILIŞI:
Bir kg kıymanın yarısı iyice kavrulur içine tuz karabiber eklenir,soğumaya bırakılır,daha sonra üzerine kalan çiğ kıyma pirinç pilavı ve diğer tüm baharatlar,soğan,2 yumurta ilave edilir karabiberi bol olursa çok iyi olur tüm bu malzemeler çok güzel yoğrulur,biraz buzdolabında bekletilerek kıvam alması sağlanır.Soğuyunca köfte şekli verilir,Önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır,servis tabağına alınır sıcakken servis edilir sıcakken daha lezzetli oluyor soğuk olarak da servis yapabilirsiniz tamamen sizin zevkinize bağlı... İsterseniz bu şekilde fırında da pişirebilirsiniz öyle de lezzetli oluyor üstelik daha da hafif olur .Bu da tamamen sizin damak zevkinize bağlı,denemenizi tavsiye ederim son derece güzel ve lezzetli bir ana yemek oluyor..İsterseniz kızardıktan veya piştikten sonra buzlukta da saklayabilirsiniz.Ani gelen bir misafirinize yapabilirsiniz..Çok pratik olur..afiyet olsun
😊😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder