23 Kasım 2015 Pazartesi

TARÇINLI,FINDIKLI KURABİYE



Bu kurabiyeyi yıllar önce bir arkadaşımda yemiş ve çok beğenmiştim.Ara ara yapıyorum ve çok beğeniliyor.Kızlarım da çok seviyor ,abur çubuk yiyeceklerine ev yapımı yemeleri daha iyi olur diye düşünüyorum.Çünkü hazır satılan bisküvi,kek.gofret vs hepsinde mısır veya glikoz şurubu kullanılıyor maalesef.Evde yapılan her şey daha sağlıklı en azından.Ben ufak tefek değişiklikler yaptım tabi kendime göre...Şimdi kurabiyemizin malzemelerine geçelim: 

TARÇINLI FINDIKLI KURABİYE 
 
250 g oda ısısında beklemiş tereyağ veya teremyağ
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 adet yumurta 
1 su bardağı buğday nişastası 
4-5 su bardağı un
1 vanilya 
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı pudra şekeri(tatlı seviyorsanız 1 su bardağı da koyabilirsiniz)
1portakal kabuğu rendesi ve suyu
1 su bardağı iri kırılmış fındık

ÜZERİ İÇİN
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:
Tüm malzemeler eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur,ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır.180-190 derece fırında 15-20 dk kadar pişirilir,çok kızarmadan çıkarılır.Biraz soğuyunca pudra şekeri ve tarçın karışımına bulanır.Bu ölçüden 25-30 adet kurabiye çıkıyor.Misafirleriniz için güzel bir seçenek,kahve yanı kurabiyesi olarak da ikram edilebilir..AFİYET OLSUN






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder