Bloguma yine çok uzun bir zaman ara vermek zorunda kaldım, yine acı bir kayıp daha yaşadım, sevgili annemi kaybettim bu kez, kendisi çok uzun bir süreden beri rahatsızdı, mekanı cennet olmuştur inşallah. Kendimi toparlamam epey bir zaman aldı... Daha sık tarif eklemeye çalışacağım... Anlayışınız için teşekkür ederim.
MALZEMELER:
- 4 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet küp doğranmış şeftali
- 100 g tereyağı (oda ısısında)
- 50 g badem
- 1 vanilya, 1 kabartma tozu
- 1 adet dilimlenmiş şeftali
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 50 g badem
- 1 çorba kaşığı tereyağı
YAPIMI:
Şeker, yumurta, vanilya ve yağ iyice çırpılır, yoğurt eklenir, küp doğranmış şeftali, kabartma tozu, vanilya ve un eklenip yavaşça karıştırılır, iri kırılmış badem eklenir, karışım kare borcama konur, 170 derece fırında 45-50 dk pişirilir, o soğurken 1 adet şeftali ince dilimlenir üzerine şeker, badem ve tereyağ eklenip tavada 1-2 dk çevrilir, ılımış olan kekin üzerine konarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN...
Çok nefis bir lezzet oldu,denemenizi tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder