Yayınlanmayı bekleyen çok tarifim var sırada, ama fırsat buldukça yazabiliyorum. Bu tarifimi açma diye yaptım ama aynı hamurdan poğaça da yapabilirsiniz,ben ikisinden de yaptım,hatta kızlarım yaratıcılıklarını da eklediler, sonuçta ortaya yumuşacık, kabarık, lezzetli açma ve poğaçalar çıktı.
2 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta(sarısı dışına,beyazı içine)
3-4 yemek kaşığı sulu yoğurt(mümkünse ev yapımı)
1 su bardağı kadar sıvı yağ
6-7 su bardağı un.(bunun bir kısmı tam buğday unu olabilir.)
1 paket toz instant maya
3 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
100 g tereyağ(aralara sürmek için)
YAPILIŞI:
Önce süt,yoğurt,yumurta konur,karışıtırılır.Daha sonra un,maya,şeker,tuz eklenip ele yapışan cıvık bir hamur elde edene dek yoğrulur.1 saat mayalandırılır.Hamurdan minik,yuvarlak parçalar alınır,tabak büyüklüğünde açılır,üstüne biraz tereyağ sürülür,rulo şeklinde sarılıp kendi etrafında döndürülür,ucu birleştirilir.Tepsiye konur,yarım saat mayalandırılır.Üzerine yumurta sarısı sürülüp isteğe göre susam ve çörekotu serpilir.Eğer poğaça yapacaksak peynirli iç hazırlanıp ortaya konup poğaça şekli verilir.190 derecede 20-25 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN..😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder