21 Mart 2015 Cumartesi

Perde Pilavı



Misafir ağırlayacağım zaman değişik ve güzel yemekler yapmayı severim.Bu yemeği de geçenlerde ablamları davet ettiğim zaman yaptım. Siirt'e ait bir yemek,misafirlerim çok beğendi, Orijinali kadar güzel olmamıştır belki ama bir İç Anadolulu olarak yine de güzel yaptığımı düşünüyorum.sizlerin de denemenizi tavsiye ederim.Şimdi perde pilavımızın yapımına geçiyorum:

MALZEMELER:
  • 2 Su bardağı pirinç
  • 2 Su bardağı tavuk suyu
  • Haşlanıp didiklenmiş,tuz,karabiberle tatlandırılmış bir  adet tavuk göğsü
  • 1 Su bardağı sıcak su
  • Yeterince tuz
  • 30-40 g tereyağı
  • 1 kuru soğan
  • 2-3 Çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çorba kaşığı badem
  • Yarım çay kaşığı "yedi çeşit baharat" karışımı

YAPILIŞI

Tereyağı tavaya alınır üzerine soğan eklenir,pirinci konup kavrulur,tavuk suyu,su konur,tuzu baharatları ,kuş üzümü eklenir,pişirilir.Pilavı normalden biraz daha az pişirmekte fayda var fırında da pişeceğini hesaba katarak...Pilav biraz  soğuyunca didiklenmiş tavuk göğsü ile harmanlanır.Bir kenarda bekletilir.Pilavı pişerken o arada dışı için hamuru hazırlanır.


 Hamur Malzemeleri

1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
100 g tereyağ
2 Su bardağı un ile yumuşak ve ele yapışmayacak bir hamur yoğrulur.Hamur ince açılıp daha önceden yağlanmış bir tencereye,kek kalıbına veya bu iş için özel olarak hazırlanmış bir kalıbın içine kenarlarından sarkacak şekilde serilir.İstenirse sıcak suda bekletilip kabuğu soyulmuş bademler dekoratif bir şekilde dizilir.İçine soğumuş olan pilav eklenir,çok sıkı bastırmamak gerek.Kenardan sarkan hamur üzerine kapatılır.190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir,benimki bir saati buldu.Biraz ılınınca servis edeceğimiz kaba ters çevrilir.En zevkli kısım burası,pilav dilimlenerek servis yapılır..

AFİYET OLSUN...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder