12 Mart 2015 Perşembe

Bol Vişneli Cheesecake



Lezzetli bir cheesecake yapmak isterseniz bu tarif tam size göre:

TABANI İÇİN MALZEMELER:

  • 70 g soğuk tereyağ
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı +1 çorba kaşığı un

Yapılışı:

Tereyağ ile şeker iyice yedirilir, soğuk yumurta sarısı, vanilya konur, unu yavaş yavaş eklenir, ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Önceden yağlanmış ve altına yağlı kağıt serpilmiş 24 cm çaplı kelepçeli kalıba yayılır, buzdolabında yarım saat bekletilir. Önceden ısınmış fırında 20 dk pişirilir, soğutulur.



İÇ HARCI

MALZEMELER:


  • 400 g labne peyniri
  • 1 paket kutu krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Şeker, labne, krema eklenip iyice çırpılır, vanilya eklenir, yumurtalar birer birer eklenir, en son un ve nişasta eklenir, pürüzsüz bir karışım elde edilir. Kalıptaki hamurun üstüne dökülür. Fırına derin bir kapla soğuk su konur ki pişerken üzerinin çatlamaması için. 170 derecede 1 saat kadar kapağı açılmadan pişirilir, fırın kapatılıp içinde soğumaya bırakılır. Soğuyunca kalıptan çıkarılır. O arada vişneli sos hazırlanır.


SOS MALZEMELERİ:
  • 500 g dondurulmuş vişne
  • 1 çay bardağı kadar su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2-3 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI:
Vişneler küçük bir tencereye alınır, iyice pişirilir, şeker eklenir, nişasta 1 çay bardağı suda karıştırılarak bu karışıma eklenir, soğuyunca cheesecake'in üstüne yayılır. En az 3-4 saat, hatta bir gece buzdolabında bekletilerek servis yapılır. Misafirleriniz için güzel bir seçenek, benim gibi baskın şekerli tat sevmeyenler için de çok uygun, denemenizi tavsiye ederim. Tabanını isterseniz yulaflı bisküviyi robotta çekip üzerine tereyağı gezdirerek de yapabilirsiniz, ama bana sanki böylesi daha lezzetli gibi geliyor, tercih sizin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder