8 Mayıs 2020 Cuma

Ev Yapımı Tavuk Dürüm





Herkese merhabalar, hayırlı ramazanlar... Blog'uma işlerim ve eğitimlerim nedeniyle uzunca bir süre ara vermek durumunda kaldım. Şimdi kaldığımız yerden güzel bir tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz sağlıklı ve lezzetli bir tavuk dürüm tarifi vermek istiyorum. Bundan sonra tariflerime fırsat buldukça devam edeceğim. Şimdi tarifimize geçelim.

MALZEMELER:


Lavaşı İçin:
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un (un miktarı değişebilir, yumuşak bir hamur yapalım)

Tavuk Döner Malzemeleri:
Terbiyesi için:
- 1 adet tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı yoğurt 
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz 
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
İç malzeme:
- marul
- soğan (isteğe bağlı)
- domates
- kornişon ve acı biber turşusu



YAPILIŞI:
İlk başta buzluktan çıkardığımız tavuk göğsünü (yarı buzlu şekilde) orta kalınlıkta doğrayalım. Daha sonra bir kabın içerisine 3 yemek kaşığı yoğurdu, 1 yemek kaşığı domates salçasını, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuzu ve baharatları ekleyelim. Daha sonra içerisine tavukları ekleyelim. Sonra elimizle yavaşça karıştıralım. Bu yaptığımız tavuğun terbiyesiydi. 20-30 dakika bekletelim. O sırada lavaş için verdiğimiz malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim, hamurun kendine gelmesi için 15-20 dakika üzerine temiz bir havlu örterek dinlendirelim. 
İnce doğradığımız tavuk göğüslerini önceden ısıtılmış, yağlanmış döküm veya granit tavada arkalı-önlü pişirelim.
Şimdi lavaşları hazırlayalım. Hamurdan 5 adet minik beze yapalım. Her birini tabak büyüklüğünde açalım, bir tavada arkalı önlü pişirelim. Tavuğu pişirdiğimiz tavada kalan yağlı karışımı lavaşlara fırça ile sürelim. Üzerine
iç malzemeleri koyup güzelce saralım. Afiyetle yiyelim.

  











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder