MALZEMELER:
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1,5 tatlı kaşığı tuz
-4,5-5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
-1 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı pekmez
-2 yemek kaşığı su
-1 yumurta sarısı
- Susam ve Çörek otu
YAPILIŞI:
Süt, su, şeker ve maya karıştırılarak hamur yoğurma kabına alınır. 4 su bardağı un ve tuz eklenir, yoğrulmaya başlanır. Kıvamına bakılarak 5. bardak eklenebilir. 10 dakika yoğrulur. Cıvık bir hamur elde edilir ve üzeri temiz bir bez ile örtülerek 1 saat kadar mayalanması beklenir. Hamur 2 eşit parçaya bölünerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır. Yuvarlak veya oval şekil verilir, yarım saat kadar üzeri temiz bir bezle örtülerek tepsi mayası yapılır. Kabaran hamurun üzerine su, un, pekmez ve 1 yumurta sarısı ile elde ettiğimiz karışım sürülür. Parmak uçları ile hamurlara pide şekli verilir. Üzerine çörek otu ve susam serpilerek önceden ısıtılmış 210 derece fırında, alt-üst ayarda 20 dakika kadar pişirilir. (üzeri kızarana kadar)
İlk sıcağı çıkınca kesilerek servis yapılır. AFİYET OLSUN :D
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder