26 Haziran 2018 Salı

TAŞ KADAYIF

Güney illerimizde bilinen çok lezzetli ve kıtır kıtır bir tatlı çeşidi..Eskiden daha çok ramazan aylarında yapılırmış ama artık her zaman yapılıyor.. Hamuru hazır da satılıyor hatta  çok sevdiğim Hataylı bir arkadaşım bana yollamıştı ve aynı gün tazeliği bozulmadan içlerine harcını koyup pişirmiştim .Ama sonrasında hamurunu kendim yapmaya karar verdim gayet güzel oldu..Şimdi tarife geçelim...

Malzemeler


  • 1su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ceviz,1 tatlı kaşığı tarçın, kızartmak için sıvı yağ..

Şerbet için malzemeler:

  • 2 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • yarım limon suyu

Yapılışı

Önce sıvı malzemeler eklenir,krep hamurundan daha koyu kıvamlı bir hamur elde edene kadar karıştırılır ılık yerde mayalandırılır..Daha sonra tavaya alınıp küçük bir kepçe ile dökülüp tek taraflı olarak pişirilir.. Hamur göz göz oluncaya dek...Pişen hamurlar ılıyınca içlerine ceviz ve tarçın karışımı konup kapatılır..Kızgın yağa atılıp kızartılır,iyice kızarınca yağdan alınıp soğuk şerbete atılır,şerbeti çekmesi beklenip servis kabına alınır,üzeri süslenip ılıkken servis yapılır..Çok lezzetli oluyor.deneyin mutlaka derim..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder