Nokul Sinop mutfağına özgü bir lezzet,ben de ilk defa bu sene Sinop`ta tattım ve çok beğendim ,o yüzden ilk fırsatta yapıp sizlerle de paylaşmak istedim...Şimdi malzemeler gelsin :
Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu (5 gr )
2-3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İç harç için
250 g kuru üzüm
250 g ceviz
Üzeri için
susam ve çörek otu
Yapılışı
Önce sıvı malzemeler eklenir sonra un eklenip yumuşak kıvamli bir hamur yoğrulur(2-3 su bardağı un ) Bir süre dinlenmeye bırakılır...Hamur 6 eşit parçaya ayrılırher bir parça ince bir daire şeklinde açılır,üzerine ceviz ve kuru üzüm karışımı eklenir , 4-5 çorba kaşığı toz şeker serpi
lir...sonra hamur rulo yapılır dikkatli bir şekilde..Sonra tepsiye konup üzerine çentikler açılır,pişince kesilmesi kolay olsun diye... Tüm hamur bitene kadar bu işlem tekrarlanır..Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilerek 180 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirilir..Soğuyunca dilimlenip servis yapılır.. Afiyetle yenir...Nokul kıymalı iç harcı ile de yapılıyor o da çok lezzetli tam bir el açması börek havasında oluyor ,hamur aynı sadece iç harç değişiyor..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder