Yağlama için malzemeler:
Hamuru :
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt(sulu olsun)
Yarım çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet (10 g ) instant maya
Kıymalı iç harcı :
700 g kıyma
2 adet kurusoğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası(Antep kullandım)
3-4 adet yeşil biber(acı tatlı karışık)
3-4 adet kırmızı biber
1 tutam maydanoz
1,5 tatlı kaşığı,tuz,kimyon,karabiber,pul biber.
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Kıyma yağda kavrulur,salçaları , ince doğranmış domates,biber,soğan eklenir, suyu eklenip bir süre pişirilir,baharatları da konup en son maydanoz eklenir.Socak olarak bekletilir.
Hamurun hazırlanışı:
Tüm malzemeler karıştırılıp çok yumuşak bir hamur yoğurulur.1-2 saat mayalanmaya bırakılır,sonrasında ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp her biri yuvarlak açılır,(tabak büyüklüğü ideal),Daha sonra önceden ısınmış yapışmaz tavada pişirilir,Kayseri'de buna şebit diyoruz.Şebitler bir borcama alınıp her biri kıymalı iç harç ile kaplanır,üstüste konur,bitene kadar bu işlem tekrarlanır.Servis edilecek kaba dikkatlice alınıp dörde kesilir ve sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.Çok çok lezzetli Kayseri'ye özgü bir yemek..Yapın ister kendinize ister misafirlerinize..Pişman olmazsınız..Afiyet olsun 😋😋😊😊
Kıymalı iç harcımız..
Bezelerimiz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder