1,5 su bardağı su
1 su bardağı süt
1tatlı kaşığı tuz
1-2 kaşık tereyağı
İç malzeme:
7-8 adet patates
1 çorba kaşığı biber salçası(acı)
1 çorba kaşığı domates salçası
2 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı toz biber
Yapılışı:
Patatesler haşlanıp rendelenir ,ve önceden salçalar ile kavrulan soğan eklenip karıştırılır.Soğumaya bırakılır.
Un tuz ,su ,az tereyağı ve süt ile orta yumuşak bir hamur yoğurulur..4 parçaya ayrılıp her bir parça erimiş tereyağı ile yağlanır ,katlanır.Buzdolabına konup 1 saat bekletilir.Her bir parça tekrar 3 veya dörde bölünüp ve parçalar tabak büyüklüğünde açılır.Ortalarına patatesli iç harç konulur ,köşelerden itibaren pide şekli verilip katlanır.Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 190 derece fırında 20-25 dk pişirilir,üzerleri kızarıncaya dek ...Ilıkken ikram edilir..Çok çıtır ve lezzetli oldu.Tavsiye ederim deneyin.Çocuklar buna bayılacak,isteğe bağlı olarak peynirli veya kıymalı da denenebilir.Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin .Afiyet olsun ..😊😊🌺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder