Malzemeler:
– 2adet yumurta
– 3 -4adet kabak
– 3-4 çorba kaşığı un
– 2-3 dal yeşil soğan
– Yarım demet maydanoz
– Yarım demet dereotu
-1 su bardağı beyaz peynir ve kaşar rendesi karışımı
-5-6 sap yeşil soğan (ince kıyılmış)
– Tuz
– Karabiber
Yapılışı:
Kabaklar soyulup rendenin iri kısmından rendelenir,Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu ince kıyılır,ayrı bir kapta yumurtalar çırpılır üzerine un ve peynir rendesi eklenir,kabaklı harcın üzerine konur üzerine baharatlar da eklenir. Az yağ eklenmiş döküm tavaya bir kaşık dolusu eklenip arkalı önlü iyice kızarıncaya kadar pişirilir..Afiyet olsun..🍽🍽😊😊Ben bir kısmını da fırında yaptım her iki şekilde de çok güzel oluyor.👍 ..fırında yaptığımın üzerine ayrıca kaşar rendesi ekledim ,kızarmasını sağlıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder