12 Temmuz 2017 Çarşamba

REYHAN ŞERBETİ





Bu sıcak yaz günlerinde içimizi  ferahlatacak ev yapımı içecekler yapmayı tercih ediyorum,mümkün olduğunca ne kendimize ne de misafirlerimize hazır içecek kullanmamaya çalışıyorum.Sizlere de tavsiye ederim .Şimdi reyhan şerbetimizin yapımına geçelim:

Malzemeler:

2 bağ reyhan
5-6 çorba kaşığı toz şeker(istenirse yerine 1-2 çorba kaşığı süzme bal da kullanılabilir,tercihe bağlı)
3-4 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
2 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu 

Yapılışı:

Reyhanlar yıkanır yapraklarını kullanıyoruz sadece.Üzerine 2 su bardağı sıcak su,toz şeker,portakal ve limon kabuğu rendeleri ve suları eklenir.İsteyen bir miktar da limon tuzu koyabilir ,renk daha koyu pembe olur ama ben kullanmadım.Doğal olması açısından.Bu şekilde 2-3 saat buzdolabında bekletilir,sonra çıkarılıp kevgirden geçirilerek süzülür. Üzerine damak tadımıza göre (ekşilik ve tatlılık oranına  göre ) soğuk su eklenir.Limon dilimleri ve nane ile süsleyerek servis yapılır..Afiyet olsun,çok güzel renge ve tada sahip son derece doğal bir içecek...👍👌👌


 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder