Bu sıcak yaz günlerinde içimizi ferahlatacak ev yapımı içecekler yapmayı tercih ediyorum,mümkün olduğunca ne kendimize ne de misafirlerimize hazır içecek kullanmamaya çalışıyorum.Sizlere de tavsiye ederim .Şimdi reyhan şerbetimizin yapımına geçelim:
Malzemeler:
2 bağ reyhan
5-6 çorba kaşığı toz şeker(istenirse yerine 1-2 çorba kaşığı süzme bal da kullanılabilir,tercihe bağlı)
3-4 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
2 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
Yapılışı:
Reyhanlar yıkanır yapraklarını kullanıyoruz sadece.Üzerine 2 su bardağı sıcak su,toz şeker,portakal ve limon kabuğu rendeleri ve suları eklenir.İsteyen bir miktar da limon tuzu koyabilir ,renk daha koyu pembe olur ama ben kullanmadım.Doğal olması açısından.Bu şekilde 2-3 saat buzdolabında bekletilir,sonra çıkarılıp kevgirden geçirilerek süzülür. Üzerine damak tadımıza göre (ekşilik ve tatlılık oranına göre ) soğuk su eklenir.Limon dilimleri ve nane ile süsleyerek servis yapılır..Afiyet olsun,çok güzel renge ve tada sahip son derece doğal bir içecek...👍👌👌
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder