Aslında kabak dedim ama dolmalık biber, kırmızı kapya biber, patates ve hatta domates de kullanabiliriz aynı iç harcı ile. İnanın hepsi de çok lezzetli oluyor yapıyorsunuzdur sizler de mutlaka. Aslında bu çok bilinen bir yemek ama yine de yeni öğrenenler ve bir de benim usul denemek isteyenler olabilir diyerek tarif vermek istiyorum.
Malzemeler:
İç harcı için;
- 3 su bardağı pirinç (iyice yıkanıp nişastası giderilecek)
- 4-5 adet orta boy kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz(ben yarımşar bağ kullandım)
- 1 tutam taze nane ,(yoksa kuru da olur bir çorba kaşığı)
- 1 yemek kaşığı biber salçası (acı seviyorsanız yarısını acı kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 adet domates rendesi(yaz ise kullanalım)
- 1 er tatlı kaşığı kimyon,tuz ,karabiber,kırmızı toz biber,kuru reyhan)
- 300 g kıyma
- 2-3 kaşık tereyağı
- 1 su bardağı kadar su
- 7-8 adet kabak
Servis için;
Yoğurt ve birkaç diş sarımsak
Yapılışı;
Soğanlar rendelenir veya yemeklik küçük doğranır. Üzerine ince kıyılmış dereotu ve maydanoz, sarımsak, nane eklenir. Baharatlar, kıyma, tereyağı ve suyu eklenip tüm malzemeler iyice yoğurulur. Eldiven kullanmanızı tavsiye ederim bu aşamada. Daha önceden yıkanıp ayıklanmış kabakların içleri bir oyucu ile oyularak içine iç harç malzemesi konulur, üstüne istenirse bir dilim domates konur, iç harcı bir parmak eksik koymakta fayda var çünkü pişince o boşluk dolacaktır. Kabaklar düdüklü tencereye dizilir üzerlerine yarıya kadar salçalı su ve yağ ilave edilir. Tencerenizin özelliğine göre pişirilir, benimki çok hızlı pişirdiği için kaynadıktan sonra 5-10 dk yeterli oluyor... Şimdiden afiyet olsun. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır..🤗🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder