Malzemeler
Bir çay bardağı zeytinyağı
2 adet kereviz
1 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
3-4 su bardağı sıkma portakal suyu
Yarım limon suyu
Kerevizin yeşil yapraklarından bir tutam
2 adet orta boy havuç
Yapılışı:
Kerevizler soyulur,küp küp doğranır limonlu su konmuş derin bir kapta bekletilir.Soğan da küp doğranır,sarımsaklar ince kıyılır.havuçlar ince daire şeklinde doğranır,çelik bir tencereye alınıp üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı eklenir biraz kavrulur. Üzerine suyu süzülen kerevizler eklenir. Kısa bir süre daha kavrulur,portakal ve limon suyu eklenir ,kısık ateşte pişmeye bırakılır.Tuzu da eklenip en son da ince kıyılmış kereviz yaprakları eklenir.Kendi halinde soğumaya bırakılır.Servis kabına alınıp maydonoz, portakal dilimi ve kereviz yaprakları süslenerek servis yapılır..Afiyet olsun.Kereviz sevmeyenlerin bile çok severek yediği bu tarifi mutlaka denemenizi öneririm..😊👍.Yapacaklara şimdiden kolay gelsin..Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder