PAÇANGA BÖREĞİ
3 adet hazır yufka
150 gr çemeni çıkarılmış ve minik doğranmış pastırma
5-6 adet yeşil biber
3 orta boy domates
200 gr kadar rendelenmiş kaşar
YAPILIŞI
Yufkalar serilip tereyağ veya zeytinyağı ile yağlanır,her biri 8 eşit parçaya bölünür.Hazırlanan harçtan her bir köşeye bolca konur ve kalın sigara böreği şeklinde sarılır.Daha sonra çırpılmış yumurtaya batırılır,galeta ununa bulanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir,190 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.20-25 dk kadar.Çok kıtır ve lezzetli bir börek oluyor,mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Pastırma miktarını diğer malzemelere göre daha az tuttum çünkü çok tuzlu olmasını istemedim...Afiyet olsun...😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder