14 Ekim 2015 Çarşamba

PAÇANGA BÖREĞİ









 

Herkese merhabalar,bayağı uzun bir ayrılık oldu öyle değil mi,araya giren yaz tatili ve bayram nedeniyle biraz da bu kadar ara vermek durumunda kaldım.Çok  kereler yaptığım ama  fotoğraf çekmeye fırsat bulamadan yendiği için bir türlü yayınlama imkanım olmadı.En son verdiğim bir davette yapıp fotoğraflama fırsatı bulabildim nihayet,klasik usulde kızartılarak yapılsa da ben daha hafif olmasını tercih ettiğimden fırında pişirdim.Daha lezzetli olduğunu düşünüyorum,yiyen herkes de çok beğendi çünkü.Şimdi böreğimizin yapımına geçelim.

PAÇANGA BÖREĞİ
3 adet hazır yufka
150 gr çemeni çıkarılmış ve minik doğranmış pastırma
5-6 adet yeşil biber
3 orta boy domates 
200 gr kadar rendelenmiş kaşar

YAPILIŞI
Yufkalar serilip tereyağ veya zeytinyağı ile yağlanır,her biri 8 eşit parçaya bölünür.Hazırlanan harçtan her bir köşeye bolca konur ve kalın sigara böreği şeklinde sarılır.Daha sonra çırpılmış yumurtaya batırılır,galeta  ununa bulanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir,190 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.20-25 dk kadar.Çok kıtır ve lezzetli bir börek oluyor,mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Pastırma miktarını diğer malzemelere göre daha az tuttum çünkü çok tuzlu olmasını istemedim...Afiyet olsun...😊

































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder