18 Ekim 2015 Pazar

İNCİR TATLISI



Güneşli bir sonbahar pazar sabahından günaydın,tariflere biraz ivme kazandıralım diyorum.Bugün vereceğim tarifi de defalarca yapıp en son en beğendiğim haliyle yayınlamak istedim😊Şimdi tatlımızın yapımına geçelim..

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı iri kırılmış ceviz veya fındık
2 tatlı kaşığı tarçın
7-8 adet minik doğranmış kuru incir(inciri 
yarı kurutulmuş bulabilirseniz daha güzel oluyor,ben Aydın'dan getirttim.)
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
Piştikten sonra üzerini ıslatmak için 1 su bardağı süt,2 kaşık toz şeker ve 1 tatlı kaşığı nescafe karışımı..



YAPILIŞI

Oda sıcaklığındaki yumurtalar şeker ve portakal kabuğu rendesiyle birlikte çırpılır.Süt ve portakal suyu eklenir,daha sonra un ,vanilya,kabartma tozu ,hindistan cevizi eklenir karıştırılır.İncirler az miktarda unla karıştırıp karışıma ilave edilir cevizi konur,hamur boza kıvamında olursa iyi sonuç alınır.Önceden yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür.150 derecede 20dk ,170 derecede 20-25 dk pişirilir,tabi bu arada fırın kapağı hiç açılmaz.Kekin ortasına batırınca kuru çıkıyorsa kekiniz tam kıvamında pişmiş demektir👌👌



Şekilde görüldüğü gibi benimki tam kıvamında pişti...😊 Kekin ilk sıcaklığı çıkınca üzerine sütlü ,nescafeli karışım dökülür,Bu arada kreması hazırlanır.

KREMA MALZEMELERİ

5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
5-6 kaşık toz şeker
1 vanilya 
3-4 çorba kaşığı labne peyniri 

Tüm malzemeler eklenip çırpılır,orta ateşte göz göz olana dek pişirilir.kıvamı akışkan olmalı,ılıyınca 3-4 kaşık labne peyniri eklenir ve tekrar çırpılır ,isteyen krem şanti de ekleyebilir.Karışım kekimizin üzerine eşit bir şekilde yayılır.Süsleme işini istediğiniz şekilde yapabilirsiniz,tamamen hayal gücünüze bağlı...Ben tamamına kakao eledim,üzerini hindistan cevizi ve kırık fındıkla süsledim...Çok lezzetli ve hafif bir tatlı oluyor...Umarım denersiniz ve yorumlarınızı benimle paylaşırsınız...











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder