12 Nisan 2015 Pazar

Çikolatalı Sufle




Daha önce hazır karışımlardan yapmıştım ama en son kendim yapmaya karar verdim, çok da güzel oldu, özellikle Nilgün (en küçük kızım) bayıldı. Nedense sufle yapmanın zor olduğunu düşünürdüm, bazı püf noktalarına dikkat edilince hiçte sandığım kadar zor olmadığın gördüm, şimdi yapılışına geçelim.
MALZEMELER:

  • 40 gr tereyağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yumurta (sarısı ve beyazı ayrı ayrı çırpılacak)
  • 160 g bitter çikolata (2 paket)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket vanilya

YAPILIŞI

Çikolatalar kırılıp tereyağı ile benmari usulü eritilir (buharda eritme yöntemi)
Yumurta beyazları bir tutam tuzla iyice çırpılır, içine pudra şekeri ve limon suyu eklenir.
1 çorba kaşığı sıcak su ile 3 yemek kaşığı toz şeker eriyene dek ocakta kısık ateşte bekletilir.
Yumurta sarılarına vanilya eklenip üzerine bu karışım eklenip çırpılır, üzerine eritilmiş çikolata -tereyağ karışımı eklenir.
En son olarak da çırpılmış yumurta beyazı da bu karışıma yavaş yavaş beyazlar sönmeden ilave edilir, bu aşamada fazla karıştırılmaz.
Önceden tereyağıyla yağlanıp buzdolabında bekletilen sufle kaplarına bu karışım paylaştırılır, biraz eksik koymakta fayda var, çünkü çok kabarıyor.



190 derecede 9-10 dk pişirilir. Sıcakken üstüne pudra şekeri dökülür, istenirse biraz soğuyunca ters çevirip dondurma da konarak servis yapılabilir. Suflemiz servise hazırdır, sıcak ikram etmenizi öneririm.

Biz çok beğendik, siz de deneyin pişman olmayacaksınız, bir sonraki tarifimde görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder