Bu çiçeği burnunda blogumun 3.tarifi olacak. Kimi kaynaklarda İngiliz Keki olarak geçse de ben daha çok bilinen " Lokum Kek" adını daha çok yakıştırıyorum, çünkü gerçekten lokum tadında bir kek,yoğun hindistan cevizi tadı ayrı bir lezzet katıyor... Şimdi tarifimize geçelim...
LOKUM KEK
MALZEMELER:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
KAKAO SOSU
MALZEMELER:
- 2,5 su bardağı süt
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 120 g bitter çikolata
Tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir, en son çikolata eklenir, eriyince kapatılır, akıcı kıvamlı bir sos elde ediyoruz bu şekilde...
Dışı için:
- 200 g kadar hindistan cevizi
YAPILIŞI
Oda sıcaklığındaki yumurtalar iyice çırpılır. Üzerine, süt, yağ, portakal kabuğu rendesi ve suyu eklenir, daha sonra vanilya, kabartma tozu elenmiş un, hindistan cevizi konur, çok karıştırılmadan önceden yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür, 150 derecede 30 dk, 170 derecede 20 dk daha pişirilir. Kürdan testi yapılıp çıkarılır. Kek karelere kesilir, iki çatal yardımıyla dikkatlice önce kakao sosuna sonra da hindistan cevizine bulanır, buzdolabında en az iki saat bekletilip servis yapılır, yiyen herkesten tam not alan bir tatlı bu, deneyin pişman olmayacaksınız...
AFİYET OLSUN..:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder