MALZEMELER
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı sulu yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
100 g oda ısısında beklemiş tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 kabartma tozu(mahlepli olanı da var,bunu koyarsanız ayrıca mahlep eklemenize gerek yok.)
4,5-5 su bardağı un
YAPILIŞI
Tereyağ,yoğurt,sıvı yağ ve yumurta beyazı eklenip iyice karıştırılır,üzerine unun bir kısmı,tuz,mahlep,kabartma tozu eklenir.Kalan un yavaş yavaş eklenip çok yumuşak bir hamur elde edilir.Minik yuvarlaklar olacak şekilde yuvarlanır,istenirse içine peynirli,patatesli veya kıymalı bir iç harç hazırlanıp konulabilir ama ben koymuyorum çünkü kızlarım sade seviyor😊Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam eklenir,180 derecede 30 dk pişirilir...Afiyetle yenir...👍😊Bu ölçüden 24 adet poğaça çıkıyor...çok pratik bir tarif kısa sürede hazırlanıyor ve çok da lezzetli...Ağzı kapalı bir kapta 4-5 gün tazeliğini koruyor,çocukların beslenme çantası için de ideal olur...Denemenizi tavsiye ederim,iyi pazarlar...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder