2 Mart 2015 Pazartesi

Mandalinalı Kek

Mutfakta zaman geçirmeyi seven bir insan olduğum için bir yemek blogu açmaya karar verdim.Bu sevgi bizde genetik sanırım.Çünkü dedem Kayseri'de ilk lokanta açan ve tüm yemeklerini kendisi yapan biriymiş.Bu yetenek ondan annem ve teyzeme ve onlardan da biz kızlarına geçmiş diye düşünüyorum.Amacım sizlere güzel yemekler,pastalar,hamurişleri yapıp bunların tariflerini sizlerle paylaşmak.. Çünkü güzel şeylerin paylaşıldıkça çoğaldığına inanıyorum.Şimdi sizlere ilk tarifimi vermek istiyorum.

MANDALİNALI KEK (10-12 kişilik, hazırlama süresi: 20 dk, pişirme süresi: 40-45 dk)
 
Malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5-2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 mandalina kabuğu rendesi ve suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz veya fındık
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 fiske tuz (bütün keklere koyuyorum.)
Yapılışı:

Yumurtalar ve toz şeker iyice beyazlaşana kadar çırpılır,üzerine süt,yağ ,mandalina suyu ve rendesi konur,daha sonra un,ceviz.kabartma tozu,vanilya,tarçın konup hafifçe karıştırılır.Önceden yağlanmış kek kalıbına dökülür, 170 derece fırında 40-45 dk fırın kapağı açılmadan pişirilir.Fırından çıkınca kendi halinde soğutulup kalıptan çıkarılır.Dilimlenerek servis yapılır.Afiyet olsun...Not:Keklerin daha iyi kabarması için tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı ve un elenerek konmalıdır. Çok lezzetli ve hafif bir tadı olan bir kek bu..

Kekin son hali.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder